Csillagjóslás.hu
Csillagjóslásról Írások, publikációk Tanácsadás Tanfolyam Rendezvények Elérhetőség

Állatövi jegyek

KosKOS (03.21.-04.20.)

Szimbóluma:
Minőség: tűz, pozitív, tavaszi, kardinális
Uralkodó bolygó: Mars
Háza: I. ház
Színei: vörös és ragyogó, tüzes színek
Napja: kedd
Száma: 7

Telve van energiával, lendülettel. Mindig az élen halad és lelkesedése, temperamentuma képes másokat is magával ragadni. Bátor és becsvágyó típus. Céljait egyenes úton próbálja meg elérni. Szereti a versenyhelyzeteket és a kihívást, de csak addig harcol, míg a versengés tart. Soha nem csinál személyes ügyet a rivalizálásból, számára a győzelem és nem a másik legyőzése a fontos. Egyenes másokkal, soha nem jön hátulról, de ezt ő is elvárja a környezetétől. Ha valami felkelti a benne lévő energiákat, nyíltan küzd érte, míg el nem éri. Előnye a spontaneitás és a dinamizmus, alapvetően jó szervezőkészsége van. A legnagyobb hibája a türelmetlenség és a kitartás hiánya. Ha valami nem sikerül rövid időn belül, akkor elveszti a motivációját. Tud meggondolatlan lenni és támadókedve sokszor vált ki indulatokat. Legjobb, ha a benne meglévő energiákat pozitív, építő irányba fordítja.

Bika (04.21-05.21)

Szimbóluma:
Minőség: föld, negatív, tavaszi, szilárd
Uralkodó bolygó: Vénusz
Háza: 2. ház
Színei: földszínek, zöld
Napja: péntek
Száma: 6

Megbízható, gyakorlatias típus. Fontos számára a biztonság, erősen tud ragaszkodni ahhoz, amit már magáénak tud. Két lábbal a földön jár, elsősorban az érzéki örömök tudják mozgásba hozni. Szeret mindent, ami szép, vonzódhat a művészetekhez, különösen a zenéhez. Egyfajta harmóniát sugároz, vagy az veszi körül. Melegszívű, békés, jó kedélyű természete van. Nehéz kihozni a sodrából - legfeljebb ha a kényelmét látja veszélyben - akkor viszont kitörő is bír lenni. Kitartó és szívós céljai elérésében. Nem akar kezdeményezni, akkor kiegyensúlyozott, ha a megszokott dolgai között lehet. Kissé hajlamos lehet a lustaságra és néhány kérdésben nyakas, sőt akár merev is tud lenni. Néha a világot más oldalról is megnézhetné, és kevésbé kellene engedni csak az anyag csábításának.

Ikrek (05.22-06.21)

Szimbóluma:
Minőség: levegő, pozitív, tavaszi, változó
Uralkodó bolygó: Merkúr
Háza: 3. ház
Színei: szürke, égkék
Napja: szerda
Száma: 12

Lételeme a kommunikáció, a kapcsolatteremtés. Nyitott és kíváncsi a világra, szinte minden érdekli. Talpraesett, sokoldalú és ötletes, a meglévővel szemben az új, a még ismeretlen érdekli. Tud nagyon laza és könnyed is lenni. Mindenről tudomást akar szerezni és mindenről van vélemény. Erősen intellektuális beállítottság jellemzi, szeret és tud is beszélni. Könnyen tanul és könnyen teremt kapcsolatot másokkal. Fontos számára, hogy gondolatait megossza környezetével. Kapcsolatteremtő hajlama sok utazásra készteti. Vállalkozó kedvét és gyors felfogóképességét az élet bármely területén kamatoztathatja. Néha nyugtalan és ideges. A legnagyobb hibája, hogy bár széles körre kiterjeszti ismereteit, de néha csak a dolgok felszínét látja meg. Szétszórt és nyugtalan, ha valami nem köti le a figyelmét. De igazából azt szereti, ha zajlik az élet körülötte.

Rák (06.22-07.21)

Szimbóluma:
Minőség: víz, negatív, nyár, kardinális
Uralkodó bolygó: Hold
Háza: 4. ház
Színei: ezüst, kék
Napja: hétfő
Száma: 5

Érzékeny, gondoskodó, biztonságra törekvő típus. Könnyen megérinti bármi, nagy a képzelőereje és a beleérző képessége. Kitűnő emlékezete és gazdag fantáziája lehet. Hullámzó kedélyű, hangulatember. Erősen kötődik a családjához és az emlékeihez. Képes őrizgetni bármit, amihez emlékei fűződnek. Félénk lehet ismeretlen szituációkban, de a szűkebb környezetében lehet, hogy ő irányít, még ha nem is a nyílt szintéren. Ha biztonságban van, szinte csodákat bír tenni. Fogékony, alkalmazkodó, szentimentális tud lenni. Alapeleme a szeretteiről való gondoskodás. Ragaszkodik a szűkebb környezetéhez, de vágyai a messzeségbe vonzzák. A felfokozott érzékenysége miatt sérülékeny, ha baj éri visszamenekül a csigaházába. Legnagyobb hibája a túlérzékenységből fakadó sértődékenysége, illetve az önállótlansága lehet.

Oroszlán (07.22-08.22)

Szimbóluma:
Minőség: tűz, pozitív, nyári, szilárd
Uralkodó bolygó: Nap
Háza: 5. ház
Színei: sárga, arany
Napja: vasárnap
Száma: 1

Életöröm, optimizmus és elevenség jellemzi. Büszke, méltóságteljes kisugárzása van. Erős érvényesülési vágy sarkalja, tudja, hogy vezetésre született. Céltudatos, olyan, aki mindig felfelé tör. Van benne elég bátorság és bizalom az élettel szemben. Szenvedélyes, erős akarata és erős kisugárzása van. Felelősségtudat és a szabadságvágy kellő egyensúlyban van nála. Nagyvonalúsága, melegszívűsége is közkedvelté teheti, de alapjában pozitív kisugárzása teszi a társaság középpontjává. Fényét a tőle függőkre és a hozzá tartozókra szívesen szórja. Szereti nagy kanállal enni az életet, de soha nem más kárára. Vonzódik a színpadias dolgokhoz, van érzéke a reprezentáláshoz. A legnagyobb hibája, hogy a hiúságán keresztül irányítható lehet. Néha autokrata megnyilatkozásai lehetnek. A legfontosabb motivációja az életben, hogy megvalósítsa önmagát.

Szűz (08.23-09.22)

Szimbóluma:
Minőség: föld, negatív, nyári, változó
Uralkodó bolygó: Merkúr
Háza: 6. ház
Színei: világosbarna, szürke
Napja: szerda
Száma: 10

Józan, gyakorlatias, intellektuális típus. A világot maga körül először élesen megfigyeli, majd a leszűrt tapasztalatokat megkülönbözteti és rendszerezi. Erős kritikai hajlama lehet. Mindent egy értelmi szűrőn keresztül vizsgál. Szereti a rendet maga körül, irtózik a kaotikus állapotoktól minden téren. Visszafogott és meggondolt bármely szituációban, mivel egyfajta bizalmatlansággal viseltet az újdonsággal szemben. Lelkiismeretes, szorgalmas, olyan akire mindig lehet számítani. Erős önuralma van, igen fegyelmezett tud lenni. Szereti, ha hasznos lehet és bizonyíthatja értékeit. Képes a dolgok mélyére hatolni, aprólékos és gondos elemző. Hiányzik belőle a spontaneitás, de jó megfigyelőképességének köszönhetően könnyen eligazodik a világban. Néha esetleg túl pedáns lehet, illetve mániává válhat a rendcsinálás.

Mérleg (09.23-10.22)

Szimbóluma:
Minőség: levegő, pozitív, őszi, kardinális
Uralkodó bolygó: Vénusz
Háza: 7. ház
Színei: kék, szürkéskék
Napja: péntek
Száma: 8

Harmóniára törekvő, diplomatikus típus. Képes objektív lenni, meglátni a dolgok mindkét oldalát. Könnyedén beleéli magát más helyzetébe. Kerül mindenfajta szélsőséget a megnyilvánulásaiban. Mindennél jobban a kiegyenlítésre, a harmónia helyreállítására irányítja figyelmét. Szereti a társaságot maga körül, szeret ismerkedni, flörtölni. Toleráns és tapintatos másokkal szemben. Szereti szép dolgokkal körbevenni magát, jó ízlése van, talán néha túl sokat ad a formára. Egyfajta szépség, harmónia sugárzik belőle, tud nagyon bájos lenni. Általában elegánsan szokta intézni a dolgait. Mindig az ideális kapcsolatot keresi, azt, ahol kiegyensúlyozottnak érezheti magát. Fontos számára a társ. Talán nem elég kezdeményező és megpróbál kerülni minden konfliktushelyzetet és bizonyos döntéshelyzeteket.

Skorpió (10.23-11.21)

Szimbóluma:
Minőség: víz, negatív, őszi, szilárd
Uralkodó bolygó: Plútó és Mars
Háza: 8. ház
Színei: vörös, méregzöld
Napja: kedd
Száma: 4

Szenvedélyes, mély érzésű, ösztönös típus. Erős az akarata és erős az önuralma is. Képes a dolgok és az emberi természet mélyére hatolni. Olyan dolgokat is lát, amit más nem. Fejlett lehet az intuíciós képessége. Kitartó és szívós tud lenni céljai elérésében. Hűséges emberekhez, eszmékhez. Képes szélsőségesen reagálni helyzetekre, de meg is tud újulni, ha akar. Nagyon erős a regenerálódási képessége. Büszke és bátor, akár az önfeláldozásig is. Természetében meglévő kettőség, hogy az életélvezet és a megtisztult felemelkedés között csapong. Nagyon intenzíven tud megélni mindent. Nagyon tud szeretni és nagyon tud gyűlölni, sőt még a bosszúra is képes lehet. Nagyon tud kötődni és a féltékenység sem áll tőle távol. A szenvedésben is talál "örömet". Nem szereti a gyengeséget semmilyen téren.

Nyilas (11.22-12.20)

Szimbóluma:
Minőség: tűz, pozitív, őszi, változó
Uralkodó bolygó: Jupiter
Háza: 9. ház
Színei: kék
Napja: csütörtök
Száma: 4

Optimista típus, olyan, aki mindig örül az életnek. Nagyvonalúság és nyíltszívűség jellemzi. Igen erős benne a függetlenség- és a szabadságvágy. Mindig előre, a jövőbe néz. Állandóan új célokat és tapasztalatokat keres. Kíváncsi sok mindenre, mindig az új vonzza. Szeret társalogni, derűs és szellemes. Többek között szeret utazni, világot látni. Kalandra vágyik, hogy kutassa, megismerhesse az életet. Alaptermészete mozgékony, lelkes és lendületes. Fantáziadús és ötletes, olyan aki mellett nem lehet unatkozni. Jellemző lehet rá az idealizmus, a vallási és filozófiai hajlam, de soha nem lesz dogmatikus. Nagyon erős morál jellemzi, a világi és belső törvények tisztelője. Mindenben bőségre és nagyvonalúságra törekszik. Nem szereti a monoton dolgokat és irtózik mindenfajta korlátozástól. Néha megbízhatatlan lehet és nem túl toleráns.

Bak (12.21-01.19)

Szimbóluma:
Minőség: föld, negatív, téli, kardinális
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Háza: 10. ház
Színei: kék, fekete
Napja: szombat
Száma: 3

Komoly, józan, kissé hűvös és zárkózott típus. A világot reálisan, kellő tárgyilagossággal szemléli. Megfontolt és fegyelmezett alkat. Soha nem elégszik meg azzal, hogy valahogy eltengődjön, a benne lévő ambíció mindig arra sarkalja, hogy elérjen valamit az életben. Törekszik a társadalmi elismerésre és jelentékenységre. Kicsit bizalmatlan lehet, ebből következően nem szeret kockáztatni. Viszont türelemmel ki tudja várni a megfelelő időt, és akkor tör céljai felé. Erősen kötődhet a hagyományokhoz, konzervatív típus, a szilárd és adott struktúrákhoz vonzódik. Erős felelősségtudata van, ő az, akiben mindig meg lehet bízni. Elképesztő kitartással rendelkezik, szívós és erős. Képes minden helyzetben hideg fejjel gondolkodni, sőt még a cél érdekében önmagát is képes legyőzni. Néha melankolikus vagy depressziós hangulatba kerül. Jobban kellene bíznia az életben.

Vízöntő (01.20-02.18)

Szimbóluma:
Minőség: levegő, pozitív, téli, szilárd
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Háza: 11. ház
Színei: elektromos színek
Napja: szombat
Száma: 2

Emberszerető, társaságkedvelő, idealista típus. Igen erős etikai és morális alapjai vannak. A szabad tér a határtalanság felel meg legjobban természetének, de ezért tennie kell, nem kapja készen. Önálló és független, semmilyen köteléket és bilincset nem tűr. Mindig új utakon szeret járni, ezért sokszor különcnek tartják. Mindig eredeti, őt nem elégítik ki a megszokott sémák, nem fogadja el a fennálló rendet és a hagyományt. Ideálja a "Szabadság, Egyenlőség, Függetlenség". Gondolkodása liberális, nincs benne semmifajta előítélet. Esetleg szociális kérdések foglalkoztathatják. A benne felhalmozott tapasztalatokat a közösség irányába akarja hatni engedni. A barátságok fontosak lehetnek számára. Ha a valóságtól elrugaszkodik, szertelen és excentrikus tud lenni. Habár magát individualistának tarthatja, mégis legtöbbször egy társaság lelkeként találunk rá.

Halak (02.19-03.20)

Szimbóluma:
Minőség: víz, negatív, téli, változó
Uralkodó bolygó: Neptunusz és Jupiter
Háza: 12. ház
Színei: kék
Napja: csütörtök
Száma: 11

Romantikus, érzelemgazdag, erősen beleérző típus. Mindig önmagában keresi a megoldást, önismeretre törekszik. Képes a lelke mélyére merülni, hogy ott keressen választ kérdéseire. Nagyon érzékeny, finoman reagál minden külső hatásra. Gazdag a fantáziája, előre megérezhet dolgokat. Maximálisan át tudja érezni más baját, együttérző és áldozatkész alkat. Talán néha kissé túl naiv. Az érzelmei, hangulatai képesek magukkal ragadni. Sokszor lehet passzív, hagyja, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek körülötte. Szociális érzéke jó, szereti az embereket és tenni is szeret értük. Sokoldalúsága, simulékonysága sok dologra alkalmassá teheti az életben. Képes önérdek nélküli cselekedetekre. Talán túlontúl hagyja magát sodortatni az eseményektől és a hangulatoktól. Nehézségei lehetnek a mindennapokban.